Da li postoje propuštene prilike?

by - July 31, 2022



Prilike se javljaju iznenada, najčešće onda kada im se najmanje nadamo. One nam otvaraju vrata ka novim, uzbudljivim stvarima, vode nas putevima koji nam nisu bili ni na kraj pameti i predstavljaju neku vrstu putokaza ka onome čemu težimo. Nešto što se dosta potencira jeste da treba da iskoristimo sve šanse, koje nam život pruža, jer ćemo u suprotnom propustiti priliku, koja nam se možda događa samo jednom i nikada više. Međutim, da li je to zaista tako?


Definitivno sam za to da, ako nam se ukaže prilika da ostvarimo nešto veliko, iskoristimo to, uprkos strahu od nepoznatog. Šanse su tu da nam pomognu da dobijemo ono što želimo i ukažu nam na određeni način, kojim možemo doći do cilja.


Ali, isto tako smatram da ne postoje propuštene prilike. Zašto? Stvar je u tome da ne postoji samo jedan put do nečega, već beskonačan broj potencijalnih mogućnosti. To što smo određenu stvar ,,propustili'' ne znači da nam se više nikada u životu neće ukazati prilika za sreću, ljubav, rast, uspjeh, promjenu, bolje sjutra... Zapravo, svaki dan je sam po sebi nova šansa za nešto veće, a svijet je pun mogućnosti, koje nam se nude i koje treba da prepoznamo. 


Postoji bezbroj načina kako doći do nečega. Time što mislite da ste nešto propustili ograničavate sebe i ostajete na istom mjestu. Takav način razmišljanja će vam zatvoriti vrata za nove, bolje stvari i dovešće vas do toga da ne primijetite prilike, čak i kad su vam ispred nosa. Rješenja, ideje i mogućnosti se mogu pojaviti iz neočekivanih izvora. Život je pun neotkrivenih, nevjerovatnih puteva, za koje ni ne znate da postoje, a mogu se pokazati kao savršeni za vas.


Svi događaji u našem životu su povezani i kada se spoje u jednu cjelinu dobijaju dublji smisao. Često nas stranputice i pogrešna skretanja odvedu na prava mjesta. Šta ako ste ,,propustili'' neku šansu, jer život sprema nešto mnogo bolje i dragocjenije za vas? Postoje stvari koje naš um i logika u određenom trenutku ne mogu da shvate. Tek nakon određenog vremena počinjemo da razumijemo zašto nam se nešto desilo i zbog čega je tako moralo biti.


Jednom sam čula jednu izuzetno mudru izreku, koja glasi: ,,Učinjenom djelu nema mane.'' Ne vrijedi kajati se, jer ste uradili kako ste najbolje znali, sa stanjem svijesti, koje ste tada imali. Prošlost ne možete promijeniti. Ono što možete jeste da iz svega što vam se sada nudi izvučete maksimum. Ne dobijamo uvijek savršene karte, ali je na nama da pomoću toga što imamo odigramo najbolji mogući potez.


Takođe, nisu sve prilike za nas, samim tim ne treba ni svaku prihvatiti. Često mi se dešavalo da ne iskoristim neku šansu, jer tada to nije rezonovalo sa mnom i onim što želim. Nemojte donositi odluke, koje nisu u skladu sa vašim bićem, jer tako idete protiv sebe i svojih principa. Ne pristajte na manje, čak i kada vam se čini da ne može bolje od onoga što vam se nudi.  Uvijek može bolje i pojaviće se nešto bolje. Ako vjerujete. 


Za kraj, dolazim do glavne suštine ovog teksta, a to je da mi stvaramo prilike. Ne žalite za propuštenim prilikama i ne čekajte da dođu nove. Kada vam okolnosti govore da nema načina, vi ga osmislite. Kada mislite da ne postoji put, vi ga kreirajte. Ne znate kako? I to je u redu. Ne morate znati. Bitno je da imate želju i da ne odustajete od sebe, pa će se usput pronaći način. I najvažnije - vjerujte. Vjera rađa čuda.

You May Also Like

5 comments

  1. Ja također ne vjerujem u propuštene prilike. U životu se vodim onim ako je suđeno to će se i dogoditi, ako sam propustila priliku onda nije bila suđena za mene. Izvrstan post, baš sam uživala čitajući ga.
    www.exclusivebeautydiary.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se. Ako se nije desilo, onda nije bilo namijenjeno nama. Takođe, uvijek se pojavi nešto bolje. Hvala na podršci i izdvojenom vremenu. 🥰

      Delete
  2. Što je suđeno, nije izgubljeno... Sve se događa s razlogom :)

    Shoot for the stars | ☆ ☆ ☆ | Facebook page | ☆ ☆ ☆ | Instagram

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete