Šta raditi kada je dosadno?

by - August 07, 2018



Slobodno vrijeme je nešto što svi volimo i što treba iskoristiti kvalitetno,radeći stvari u kojima uživamo i koje nam pružaju zadovoljstvo.Međutim,većina ljudi,baš kad ima slobodnog vremena na pretek osjećaju dosadu i ne znaju kako da ga iskoriste.Zato ću s vama podijeliti 30 načina kojima možete ,,ubiti'' dosadu.Neki od njih će vam se sigurno svidjeti u zavisnosti od toga koji ste tip ličnosti.Većinu ovih stvari i sama radim,dok neke ne,ali sam ih pomenula radi raznovrsnosti liste i jer mnogi ljudi u mom okruženju uživaju u njima.



Crtajte ili slikajte





Čitajte




Slušajte muziku





Vozite rolere,biciklo...





Gledajte film ili seriju





Fotografišite i uređujte slike





Pravite nakit





Igrajte društvene igre





Idite na plažu ili jezero
naravno,ako je ljeto :)





Putujte





Uredite svoju sobu





Upišite neki kurs ili samostalno naučite nešto novo





Pišite





Bavite se sportom





Istražujte vama nepoznata mjesta u vašem gradu





Napravite bucket listu





Organizujte piknik s dragim ljudima




Boravite u prirodi





Organizujte sjutrašnji dan





Planinarite





Idite u luna park





Idite u aqua park
ako je ljeto :)






Organizujte žurku ili idite na koncert





Usavršite svoje talente





Naučite da spremite neko novo jelo






Lakirajte nokte ili se šminkajte
naravno,ako ste žensko :)





Nađite način da izađete iz zone komfora



Spa night





Napravite blog ili youtube kanal





Uživajte u životu
po meni,najvažniji savjet :)









Nadam se da sam vam pomogla da pronađete način da ubijete dosadu.U komentarima pišite utiske o ovom post i šta vi radite kada vam je dosadno. :)

You May Also Like

41 comments

  1. Super post! Sigurno mi nece biti dosadno sa ovim idejama!!! 😃

    PajaMala.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Jako kreativan post. Odlično je to što si istaknula najvažniji savjet, a to je da prije svega uživamo.

    Isabela Breber

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno.A zadnji savjet nema sanse da sam mogla da ne ubacim,jer je definitivno najvazniji. :)

      Delete
  3. Stvarno ima mnogo stvari koje bismo mogli raditi, a i uvek ima nešto da se sprema i radi(ko to još voli 😂😂), a meni tako dođe neka blokada i dosada.. Mada je to, fala Bogu, retko, kažu da je dosada stanje uma, a ne okolnosti, a meni u glavi uvek neka zbrka hahah Odličan post, fotografije su prelepe. ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha,desava se i meni.XD I da,slazem se da je dosada stanje uma,a ne okolnosti i da uvijek,u svakom trenutku gdje god da se nalazimo,u bilo kakvoj situaciji mozemo uciniti da nam bude zanimljivo.Hvala puno na podrsci i citanju,drago mi je da ti se post dopao. :)

      Delete
  4. Odličan post i imaš stvarno smisla za blog! Predlažem ti da ubacuješ više fotografija koje si sama uslikala! Puuusa :*

    onlymaja.blogspot.hr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno,drago mi je da ti se dopada.A sto se toga tice,pokusacu.Ima postova u kojima sam ubacivala svoje fotografije,ali su rijetki.Potrudicu se da to promijenim. :)

      Delete
  5. Odličan post! Sigurno ću raditi nešto od ovoga do kraja raspusta. :)

    www.anastasijamatic.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Odlične ideje i baš super vrijeme za pisanje ovog posta jer vjerujem da smo svi ostali bez ideja kako provesti zadnji mjesec raspusta a trebali bi ga iskoristiti na najbolji mogući način. Super post! <3

    Vildana from Living Like V

    ReplyDelete
  7. Ovo su zaista odlične i većinom originalne ideje, baš koristan post! Sve pohvale, draga! ♥

    www.iammilitza.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na citanju i podrsci,drago mi je da ti se post dopao. :)

      Delete
  8. U većini slučajeva u slobodno vreme visim na internetu (jako pohvalno...). Čekiram instagram, blog, jutjub, We heart it, Pinterest, i sl. A ako nisam na internetu, onda radim oflajn stvari tipa slušanje muzike i gledanje serije, jer to prethodno skinem. Dakle, može se reći da u slobodno vreme kvarim vid i izazivam sebi glavobolju. 😂 Šalu na stranu, tako mi je prošla većina "letnjeg" raspusta do sada a uz to sam i putovala. Takođe sam isprobala razne nail artove, tako da se može reći da sam ispunim dobar deo tvoje liste 😂
    Odličan post, Anđela, i fantastične ideje. Uživala sam čitajući ❤️

    The girl named Ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah,meni su takvi dani na zimski raspust,samo u nekoj blazoj verziji.XD
      No,sa ljetnjim je potpuno suprotna prica.Vecinom me od takvih dana spase odlasci na more,i da nema mora,ne znam sta bih radila.Plus,tu je i toplo vrijeme. :)
      Hvala na podrsci i citanju.Drago mi je da si uzivala u ovom postu. :)

      Delete
  9. Odlican post i odlicni saveti za ubijanje dosade.Zaista su jako korisnii ima dosta saveta koji nam mogu pomoci !

    https://own-bloger.blogspot.com/ -pogledajte moj blog!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno,drago mi je da ti se post dopao.Pogledacu tvoj blog.:)

      Delete
  10. Super post, draga.
    Mnogo mi se sviđa ova tvoja lista stvari koje se mogu raditi kada nam je dosadno. Stvarno ima mnogo lijepih i korisnih prijedloga.
    Ja crtam svaki dan, tako da mi nije nimalo dosadno, i rijetko kada dođem u tu situaciju da ne znam šta ću sa sobom, ali kada mi bude bilo strašno dosadno, ponovo ću svratiti na tvoj post, i potražiti ovaj post, kako bi pronašla inspiraciju. :)
    Hvala ti na ovim prijedlozima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je crtanje prosle godine bila zanimacija broj jedan.Iako je to sad manje irazeno,morala sam pomenuti u ovaj post,jer me je bukvalno ono spasavalo od dosade,jer bih znala provesti sate crtajuci.:)
      Nema na cemu,hvala tebi sto si izdvojila vrijeme za ovaj post.Drago mi je da ce ti koristiti.:)

      Delete
  11. Ovo je veoma koristan post, pogotovo kada imate mnoogoo slobodnog vremena. :) Kada mi je dosadno volim da čitam, slušam muziku, fotografišem prirodu (obično nebo - što se može videti na mom instagram profilu :D ). Kada sam sa prijateljima igramo uno ili neku drugu igru s kartama. Ovaj mesec, planiram da svaki dan (naravno kada mogu ili me ne mrzi) da idem na jezero i uživam u suncu i vodi. :) Pre sam pisala kada mi je dosadno, sada više ne. Vežbam isto kada imam slobodnog vremena/kada mi je dosadno. U nedelju planiram da odem u banju, tako da mi tamo sigurno neće biti dosadno. :D Pre sam obožavala da mažem nokte, sada me mrzi. :D Kada mi je dosadno, takođe gledam videe na youtube-u.. A poslednja stavka ti je najbolja. :)

    Novi post: http://andjelina-svastara.blogspot.com/2018/08/slatki-rolat-recept.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja cesto radim iste aktivnosti,samo za sto ne odlazim na jezero,vec na more.Takodje,isto i vjezbam skoro svakog dana.:)
      Nadam se da ces se lijepo provesti.Super je to sto organizujes svoje vrijeme tako da ti ne bude dosadno.:)
      A sto se tice posljednje stavke,najvaznija je na ovoj listi i bez nje,ovaj post ne bi bio potpun.:)
      Hvala na podrsci.:)

      Delete
  12. Ovo ljeto mi niti jedne sekunde nije bilo dosadno. Ograničila sam se od društvenih mreža onoliko koliko mi blog dopušta i stvarno radim na sebi. Malo je reći da uživam a i radim puno stvari koje su navedene u ovom postu, koji je odličan. Definitivno najdraža stvar mi je ići u nova mjesta u mom gradu, u nove restorane i otkrivati neke nove ulice i rute. Toliko razmišljamo o putovanju oko svijeta a puno nas ni svoj grad nije upoznalo.

    Darivanje na mom blogu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isto je i sa mnom.Koriscenje drustvenih mreza sam svela na minimum.I takodje,gledam da sto vise vremena provedem radeci nesto konkretno i neuporedivo ljepse i kvalitetnjije iskoristim svoje vrijeme tako,nego da sam na instagramu cio dan,kao sto bih nekad znala da radim.Takodje,lijepo je i obici neka nova mjesta u gradu i svidja mi se sto to radis.:)
      Hvala na podrsci i komentaru.:)

      Delete
  13. Ovo ljeto mi nije baš najbolje, no trudim se raditi što više stvari. Jedino što bih promijenila u ovom odličnom i korisnom postu je da spa night mogu raditi i cure i dečki, mislim da tu ne trebamo dijeliti jedni druge, svima nam treba opuštanje. :D Ali znam da si mislila na ,,mackanje" kremicama tako da je sve 5.

    Pink Is My Soul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ce ti ovaj post na neki nacin pomoci u ostatku ljeta,a moze biti i koristan sto se tice drugih godisnjih doba.A to za spa sto si rekla,nisam razmisljala o tome i u pravu si sto se toga tice.Vise sam mislila na,kao si ti rekla,mackanje kremicama,ali opet,spa night mogu i momci da rade.Drago mi je da si primijetila i promijenicu to.Hvala ti sto si mi ovo napisala ovim putem.Takodje,hvala na podrsci.❤️

      Delete
  14. Odličan post i jako korisni savjeti. Slike su predobre :)

    GIVEAWAY NA MOJEM BLOGU!
    http://doroty4.blogspot.com/2018/08/heklano-se-vratilo-u-modu-giveaway.html

    ReplyDelete
  15. Odlicne ideje dragaa, sigurna sam da si inspirisala ljudi, kao i mene da rade nesto od sebe xd.. Jedino sam zaprimetila ono sa sminkom i spa nightom, mislim da trebamo skinuti granice da to moraju raditi samo devojke x)

    http://it-s-such-a-wonderful-life.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno.A to mi je vec jedna blogerka rekla u komentaru i to sam ispravila.:)

      Delete
  16. Svidja mi se jako što je ovaj post bio konkretan, nema dodatnog pojašnjivanja i odvlačenja sa teme, sve je jasno i predlozi su odlični, štaviše jedno 90% i sama praktikujem jer produktivnost mi je ipak najbitnija hahah <3 <3 <3


    Boomy's Place

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah,i meni takodje.:)
      I da,htjela sam da ne odugovlacim previse sa ovim postom,jer nema potrebe.Zato sam samo navela ideje i ispod svake stavila slike,vizuelnog izgleda radi.:)
      Hvala na podrsci i citanju,drago mi je da ti se post dopao.:)

      Delete
  17. Volim što si tako praktična na svom blogu sa postovima, to mi se jako sviđa! Trudim se da uvek pronađem neku zanimaciju kad me uhvati dosada, ali tad uglavnom ništa ne pomaže jer bukvalno dotaknem dno zabave i ne radi mi se ništa tako da... samo čekam da dosada prođe.

    Novi post: preporuke filmova | Instagram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno na citanju,drago mi je da ti se post dopao,kao i moj blog uopste.A sto se toga tice,desava se i meni da nisam apsolutno ni za sta i da,iako ima dosta toga sto bih mogla da radim,meni se ne radi nista od toga.Ali sve to prodje.:)

      Delete
  18. Definitivno koristan post hahahh. Dala si mi neke jako dobre ideje, pravo da ti kazem. Ponekad zaboravljamo da su tako jednostavne i ocigledne stvari, zapravo najzanimljivije. Super post!


    Novi post je na mom blogu (prvi yt video) , ako zelis da pogledas ------
    https://mellowcent.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti je ovaj post dao inspiraciju sto se toga tice.I da,slazem se.Toliko je ociglednih stvari koje ,mozemo raditi,a bas one ispadnu najzanimljivije i u njima najvise uzivamo.Hvala na podrsci.:)
      A sto se tice videa,odgledala sam.Odlican je.:)

      Delete
  19. Post je odličan,Anđela.Nedavno sam sa porodicom planinarila i u početku je bilo dosadno i napono ali polako je postajalo sve zanimljivije i bolje.Odličan način da ubiješ dosadu.
    https://thecword0.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno.Inace nikada nisam planinarila,ali,kao sto rekoh,u postu sam ubacila neke stvari koje ne radim,ali u kojima uzivaju ljudi oko mene,radi raznovrsnosti.A planinarenje jeste naporno,ali definitivno mi ne izgleda dosadno,tako da cu i ja probati.:)

      Delete