O meni + 2022.

by - September 11, 2022

 


U današnjem postu pisaću o sebi, ali i o 2022. godini, koja je za mene ubjedljivo bila najbolja godina do sad, jer mi je donijela mnoge uspjehe, ostvarene ciljeve i nezaboravne uspomene. Svrha ovog posta je da me bolje upoznate, ali i da sa vama podijelim neke divne stvari, koje su mi se desile i koje su obilježile ovu izuzetnu i neponovljivu godinu.



Za one koji se prvi put susrijeću s mojim radom, zovem se Anđela Vukčević. Rođena sam 14. aprila 2003. godine u Podgorici, a živim u Baru.


Blog ,,Sweet Dreams'' je nastao u decembru, 2017. godine. Moja misija je da putem njega motivišem svoje čitaoce, utičem na svijest pojedinca i podstaknem svakoga, ko čita moje tekstove, da vjeruje u sebe i svoje snove. Više o mojoj viziji, kada je ovaj blog u pitanju, možete pročitati u tekstu ,,B(l)ogatstvo'', koji je osvojio treće mjesto na konkursu za najbolju blogersku priču.


Moj život je pun uspona i padova, smijeha i suza, radosti i tuge. Neko sam ko sebi zadaje ciljeve i daje svoj maksimum da ih sprovede u djelo. Na putu do istih često se susrijećem sa izazovima i preprekama. Međutim, bol je prolazna, a uspjeh koji ostvarimo i iskustvo koje steknemo nam ostaju zauvijek, kao pokazatelj toga koliko možemo.


Što se tiče lijepih stvari, koje su mi se desile ove godine, među prvima je bio momenat, kada sam položila vozački ispit krajem januara i uzela vozačku dozvolu početkom februara. Velika želja mi je bila da vozim auto, jer smatram da je to veoma korisna i u današnje vrijeme neophodna vještina.


Takođe, ove godine sam završila svoje školovanje u Srednjoj stručnoj školi u Baru, smjer za nautičkog tehničara. Vjerujem da mnogi od vas znaju da mi je želja da se bavim pomorstvom, radim na kruzeru, putujem svijetom i upoznajem nove ljude i drugačije kulture.


Pored pomorstva, interesuju me i jezici. Položila sam 9. stepen iz engleskog jezika u Oxford centru, krajem prošle godine.


Planiram da u budućnosti usavršim italijanski i španski, koje znam solidno, ali i da naučim još neke jezike. Najvjerovatnije će to biti francuski i njemački, ali sam otvorena i za druge opcije.



Nešto, čemu sam se posebno obradovala, a što sam ostvarila ove godine, jeste diploma ,,Luča". Osjećaj kada se pojave rezultati tvog truda je nevjerovatan.



Isto tako sam odlučila da nastavim svoje obrazovanje i edukaciju iz oblasti, koja me interesuje. Zato sam upisala Pomorski fakultet, smjer nautika.


Nakon napornog truda i rada, odlučila sam da svoje ljeto posvetim sebi, uživanju, ljudima i aktivnostima koje volim, ali i onome što me najviše ispunjava - putovanjima.



Zato ću, kao ,,šlag na tortu", izdvojiti moje prvo veliko putovanje u Italiju. Tamo sam obišla Veneciju, Padovu, Dolo i još mnoga fantastična mjesta, što ste imali prilike da vidite u mom prethodnom postu - ,,Bella Italia''.



Nešto, za šta istinski vjerujem da utiče na kvalitet života i uspjeh na svim poljima jeste rad na sebi. Zato, kao svoj najveći uspjeh ističem to što sam ove godine, prije svega, napredovala iznutra i postala bolja osoba i jača, kompletnija ličnost. Promjena je jedina konstanta u životu i uvijek joj treba težiti, jer tako razvijamo sebe, u skladu sa svojim bićem.


Do kraja ove godine ostalo je otprilike još 4 mjeseca. U oktobru počinjem sa predavanjima na fakultetu. Čekaju me još mnoge stvari, koje treba da uradim, ali i nove ideje, uspjesi i uspomene. Jedva čekam da vidim šta mi naredni period donosi.


Posebno želim da se zahvalim mojim roditeljima, koji su uvijek tu da me posavjetuju, pruže podršku, daju vjetar u leđa, ali i upute konstruktivnu kritiku. Uz njih svaki izazov postaje lakši, a uspjeh još slađi.


Naravno, tu je i moja mlađa sestra, čije prisustvo u mom životu me je naučilo da i sa ljudima, koji su drugačiji od tebe, možeš naći zajednički jezik i ostvariti dobru komunikaciju.


Takođe, zahvalnost dugujem i svima vama, koji pratite moj rad, vidite u njemu vrijednost i pružate mi podršku. Hvala na svakom komentaru, poruci, lijepoj riječi. Hvala što ste tu, što ste dio ove priče. Svako od vas vrijedi i ima ogroman potencijal. Drago mi je da imam takve ljude uz sebe.


Za kraj, želim da vas podstaknem na nešto, što će vam promijeniti perspektivu i pogled na sebe.


Ovdje sam pisala o sebi i nekim svojim uspjesima. Želim da i vi uradite isto. Razmislite - šta je to lijepo što ste ostvarili ove godine, neke prošle, danas, juče, nebitno je. Koji su to vaši uspjesi, koje izazove ste prevazišli, koji san ste pretvorili u stvarnost, koji cilj ste ostvarili... Napišite sve to u komentaru ispod posta. Podijelite vašu sreću sa drugima.


Često smo prema sebi samokritični i fokusiramo se na stvari koje još nismo realizovali ili na greške koje smo napravili. Preokrenite priču u pozitivnom smjeru i pohvalite sebe.



Vidjećete da imate mnogo razloga da budete ponosni na sebe.





You May Also Like

15 comments

  1. Draga Anđela zaista lijep članak i lijepo je što si podijelila sa nama divne novosti koje su ti se desile ove godine. Želim ti još mnogo uspjeha i sreće u ostvarenju svih ciljeva. U biti mi se poznajemo jako dugo, i već mislim da se mnogo poznajemo, tako da je za mene ovaj post bio kao update na naše divno prijateljstvo. ❤️

    www.alekboras.blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alek, hvala ti puno na lijepim željama i komentaru. I ja tebi želim mnogo uspjeha i ostvarenih želja i ciljeva. 🥰🤗

      Delete
  2. Draga Anđela čestitam na svim uspjesima koje si ostvarila ove godine, od položenog vozačkog, preko završene škole, upisanog fakulteta, položenog engleskog jezika. Baš mi je drago zbog tebe što si redala uspjeh za uspjehom i učinila da ti 2022. godina bude nenzaboravna. Također mi je drago pročitati kako si radila na sebi i kako se sada osjećaš punijom i ostvarenijom ličnosti i želim ti svu sreću i uspjeh na fakultetu.
    www.exclusivebeautydiary.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na lijepim riječima i divnom komentaru. Želim ti sve najbolje i mnogo ostvarenih ciljeva. 🤗🥰

      Delete
  3. Znam da je dosta vremena prošlo od momenta objavljivanja ovog posta, ali, kako nisam tako aktivna na bloggeru više, moram da priznam da mi je jako drago bilo što je ovo upravo bio post na koji sam naišla kad sam ga otvorila. Godinama te pratim i imam pomalo osećaj da te lično poznajem i i sama se osećam ponosno dok čitam o tvojim uspesima i lepim životnim dešavanjima. Svaka čast na svemu! Sazrela si i izrasla u predivnu osobu sa kvalitetnim vrednostima i pogledima na svet. Posebno sam se obradovala i kad sam videla da si posetila Italiju, s obzirom na to da ja još uvek nisam ali bih jako želela (kad faks to dozvoli). Nadam se da ćeš imati još puno takvih doživljaja 🥰

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inače, skontala sam da sam promenila podatke oko naloga, pa da ne budem anonimna, Ana ovde sa bloga Nekreativni Nered hahaha

      Delete
    2. Ana, hvala ti od srca na lijepim riječima i ovakvom komentaru. Drago mi je što smo se povezale putem bloga i što imamo priliku da gledamo jedna drugu kako rastemo. Jedan od razloga postojanja ovog bloga zapravo i jeste da svi mi rastemo zajedno. Takođe ti želim sve najbolje, da ostvariš sve što zacrtaš i da živiš jedan ispunjen život. Još jednom, hvala ja podršci. 🥰

      Delete
  4. Vrlo zanimljiv post! Hvala ti što si ga podijelila s nama :)

    Shoot for the stars | ☆ ☆ ☆ | Facebook page | ☆ ☆ ☆ | Instagram

    ReplyDelete
  5. Slike su fenomenalne. Tekst još bolji. 🥰

    https://andjelina-svastara.blogspot.com/2022/11/sta-se-desava.html

    ReplyDelete
  6. Los productos químicos utilizados en las industrias me dan cáncer de leucemia y todo comenzó cuando quería dejar mi trabajo para conseguir otro trabajo que cuando me diagnosticaron, en ese momento tenía tanto miedo de morir porque había infectado mis células sanguíneas. medicamentos recetados como ciclofosfamida, busulfán, bosutinib, citarabina, citosar-U (citarabina), dasatinib en todo eso fue solo para hacerme esperar el día de mi muerte. Me inspiré en lo que leí de una señora llamada Tara Omar en un blog sobre cómo el Dr. Itua curó su VIH/sida. A continuación, se les escribió una carta que dice que puede curar el cáncer, así que escogí su contacto en el testimonio que ella escribió y luego le envié un correo electrónico al Dr. Es de esperar que Itua respondió rápidamente a mi correo, luego compré su medicamento a base de hierbas y también me lo enviaron aquí en Texas, fui a recogerlo en la oficina de correos para que me instruya sobre cómo el tratamiento me llevará tres semanas para curar mi enfermedad de leucemia. , Con alegría fui curado por este Dr. Itua Herbal Medicine.
    Le aconsejo que se comunique con el Dr. Itua Herbal Center por correo electrónico...drituaherbalcenter@gmail.com. tienda virtual ; www.drituaherbalcenter.com/shop. Si sufre de las enfermedades enumeradas a continuación, cáncer, diabetes, enfermedad hepática/renal, VIH/SIDA, virus del herpes, hepatitis, enfermedad crónica. Lupus, Fibromialgia.

    ReplyDelete